Anders Holmberg har ca 20 års erfarenhet av att jobba som arkitekt och grundade Anders Holmberg Arkitekter 2007, och har sedan dess genomfört hundratals projekt inom både den privata och den kommersiella sektorn. Vår vision är att göra arkitekttjänsten tillgänglig för alla och att skapa arkitektur som håller hela livet. Kontoret finns både i Stockholm och Västerås (HK) och består av ett arkitektteam med vitt olika bakgrunder och erfarenheter, något som ger oss en bred blick och ännu bredare kompetens. Idag är vi 20 anställda, vilket gör oss till ett familjärt kontor där alla har en god relation till varandra.

Anders Holmberg – Arkitekt SAR/MSA/ägare & VD 

anders(at)andersholmberg.se

Anders började som byggnadsingenjör, en erfarenhet som har varit till stor nytta för företaget, och läste därefter arkitektur på KTH i Stockholm. Anders driver företaget och har det huvudsakliga ansvaret för design, formgivning och utförande av samtliga projekt. Han är även kontorets ansikte utåt. När Anders inte är ute i fält tillbringar han så mycket tid som möjligt vid skissbordet.

 

Omaima Alafif – Arkitekt MSA 

omaima(at)andersholmberg.se/+46769655101

Omaima har sitt ursprung i Syrien och har varit verksam arkitekt i Dubai där hon bland annat arbetat med större projekt. Hon sitter majoriteten av tiden på Västeråskontoret och gör det hon är bäst på, att rita hus.

 

 

Oskar Thell – Byggnadsingenjör/Arkitektur

oskar(at)andersholmberg.se/+46709692058

Oskar är kontorets matematiker. Efter examen från Mälardalens Högskola som Byggnadsingenjör började han direkt arbeta på kontoret, där han ofta är den som tittar på konstruktioner och möjliga lösningar.

 

Ana Escalante – Arkitekt AIA/MSA

ana(at)andersholmberg.se/+46702451458

Ana är född i El Salvador och är amerikansk medborgare, är licensierad arkitekt i Kalifornien där hon haft sin egen arkitektfirma i knappt tjugo år. Hennes arkitektoniska projekt har blivit väl mottagna av media och hennes beställare. Hon har har varit styrelseledamot i Architectural + Design i Los Angeles. På kontoret är Ana länken mellan företaget och nya projektmöjligheter i USA och tongivande  ansträngningar inom lokala designprojekt.

 

AnnaLena Wickman – Administration/PR/Ekonomi

annalena(at)andersholmberg.se/+46707280137

AnnaLena har en bakgrund inom flera yrken vilket bidrar till värdefull kompetens då hennes uppgifter på kontoret är mycket varierande. Allt ifrån att hålla ordning och reda på kontoret, till att ansvara för PR. Hon har ett öga för detaljer vilket ger sig i uttryck bl.a. när hon fotograferar våra projekt.

 

 

Sara Bogeling – Arkitekt MSA

sara(at)andersholmberg.se/+46739205699

Efter examen på arkitekturskolan KTH i Stockholm så började Sara jobba hos oss på AHA.Då Sara bor i Stockholm så befinner hon sig oftast på Stockholmskontoret medans hon alltid har nära kontakt med övriga teamet. På AHA ritar Sara villor från idéskiss till färdiga hus.

Edvin Edström – Arkitekt MSA

edvin(at)andersholmberg.se/+46707266322

Edvin studerar arkitektur på Chalmers i Göteborg men jobbar hos oss på AHA parallellt med studierna. Han jobbar främst med att ta fram ritningar under hela processen, från idé- till byggstadiet. 

Amelie Von Essen – Fotograf/Inredningsarkitekt

amelie(at)andersholmberg.se/+46704806614

Amelies erfarenhet inom både foto och inredning gör att hennes arbete på kontoret blir allt ifrån att ta fantastiska foton på projekt till våra sociala medier till att även hjälpa både kunderna och resten av medarbetarna på kontoret med inredning till pågående projekt. 

Filip Holmberg – Arkitektur/PR

filip(at)andersholmberg.se/+46700474277

Filip har ett förflutet inom olika yrken men har alltid varit intresserad av arkitektur. På kontoret så gör han allt från att ta hand om PR/publiceringar till att ta fram ritningar till projekt, från idé till färdigt hus. 

Anton Lindholm – Arkitekt  
anton(at)andersholmberg.se/+46701482322

Anton är skolad inom både industridesign och arkitektur. Tidigare jobbade han med utveckling av nya boendekoncept i Stockholm och Göteborg. På AHA är han med och ritar på villor från idéskiss till färdigt hus.


 

Vegard Lindroth – 3D Grafiker/Visualiserare
vegard(at)andersholmberg.se/+46721818366
Vegard har en professionell bakgrund inom inredning och grafik. Han har alltid trivts med färg och form, något som blivit en naturlig dragningskraft mot design yrket. På AHA jobbar han med det visuella och skapar bilder på det obyggda.

Lazia Abduola  Byggnadsingenjör/Arkitektur

Lazia(at)andersholmberg.se/+46730803006

Året efter examen på Mälardalens högskola som byggnadsingenjör sökte Lazia nya utmaningar och närmade sig sitt mål att jobba med arkitektur. Hon hamnade på ett arkitektkontor i Stockholm men valde sedan att söka sig vidare till oss. Idag sitter Lazia på AHA kontoret i Västerås där hon arbetar med att ta fram ritningar från idé- till byggstadiet. 

Christian Lindquist – Byggnadsingenjör/Arkitektur

Christian(at)andersholmberg.se/+46768701956 

Christian har med sin bakgrund som energi- och miljösamordnare i byggprojekt en bred kunskap inom bland annat byggnadsutformning och energianvändning i hus.

Med intresse inom arkitektur och form arbetar han med att ta fram ritningar till nya hus samt om-och tillbyggnader.

Sofia Wallin – Arkitekt MSA

Sofia(at)andersholmberg.se/+46760501108 

Sofia studerar arkitektur på Chalmers i Göteborg, men har nu tagit en paus från masterstudierna för att arbeta på AHA. Hon har tidigare erfarenhet av att jobba med större projekt men har länge varit intresserad av det familjära kontoret och att arbeta med privatkunder. På AHA ritar Sofia villor från idéskiss till färdiga hus.

 

Paulina Springfeldt – Organisation/PR

Paulina(at)andersholmberg.se/+46707131737

Paulina har en bred erfarenhet från privat näringsliv och företagande, och har som uppgift på AHA att utveckla och förädla verksamheten.

 

 

Alicia Sivertsson – Modellbyggare/Designer 

Alicia(at)andersholmberg.se/+46733910268 

Alicia har pluggat färg och form hela sin skolgång vilket ligger henne varmt om hjärtat.Efter examen som förpackningsdesigner arbetar hon nu på AHA med att göra 3D modeller ifrån våra ritningar. Hon har ett bra öga för detaljer men ser även helhetsbilden,

 

Filip Tångring – Arkitektur

Filip.t(at)andersholmberg.se/+46738519282 

Filip studerar till civilingenjör med inriktning arkitektur vid Luleå Tekniska Universitetet och jobbar hos oss på AHA parallellt med studierna. Han jobbar främst som arkitekt samt ger understöd till arkitektteamet. Filip tycker om att åka skidor och uppleva nya platser, gärna kreativa platser som ger inspiration och bjuder på god mat. 

 

Pekka Rintala – Kundansvarig

Pekka är första personen som kunden möter när man tar kontakt med Anders Holmberg Arkitekter. Han älskar möten med människor och har en lång erfarenhet av att skapa hållbara kundrelationer. Pekka är en kreativ och driven person som har en väldigt stor passion för form och design, vilket i sin tur gör att det känns så självklart att han är en del av AHAs team.

 

Magnus Eriksson –  Formgivare/Arkitektur

Magnus(at)andersholmberg.se/+46707388133 

Magnus har 20 års erfarenhet inom reklambranschen som formgivare och retuschör. Har suttit på andra sidan bordet vid skapandet av hus tillsammans med Anders. På AHA ritar han idag andras hus.

Niklas Mulari – Projektledare/Inredare

Niklas(at)andersholmberg.se/+4604231426 

Niklas har en magister vid Kungliga Konsthögskolan, på så vis är han ett kreativt tillkostt på kontoret. Innan sin utbildning i konst har Niklas arbetat med det mesta inom bygg. På AHAs kontor har Niklas en roll som projektledare, stöttar i byggnationer och i formgivning av produkter och inredningar som kontoret utvecklar.