IMG_0408

Villa Hallgren - ett skifferhus i centrala Västerås nominerat till Stenpriset 2013

Projekt:
Villa

Kund:
Anders Hallgren

Färdigställt:
2012

Huset ligger på Ormberget i centrala Västerås och på tomten finns en gammal lada som anknyter till huset. Huset är på 1,5 plan med sadeltak och ger ett intryck att vara skapat av ett stenblock med såväl fasad som tak av skifferplattor. Husets placering på tomten går i linje med den befintliga ladan och skapar en formmässig samhörighet. Vissa partier är indragna i fasaden, däribland entrén och en uteplats i husets ena hörn. På entréplan kretsar planlösningen kring den raka trappan som leder upp till den privata delen i huset. Man möts av köket med en öppen planlösning mot den generösa matplatsen och sitt stora glasparti ut mot gården. Vardagsrummet ligger diagonalt i husets andra hörn och har via arbetsrummet en rundgång till entrén. I arbetsrummet finns ett schakt som leder ner ljus från övre plan där rummen nästan uteslutande har takfönster. Till det övre allrummet finns det en skjutdörr som möjliggör olika ljudzoner. Huset är nominerat till Stenpriset 2013! länk: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastmanlandsnytt/skifferhus-nominerat-till-prestigefyllt-pris

IMG_0411