_MG_4058

Älvkullen - ett unikt radhusområde vid golfbanan i Västerås

Projekt:
Gruppbebyggelse

Kund:
PEAB, Kadesjös Ingenjörsbyrå

Färdigställt:
2012 -

Stadsradhusen med sin strikta nyfunkis och aningens sydländska formgivning bildar ett modernt inslag bland buskar och träd. Husen i den övre raden har alla ett penthouse med stor takterrass på våning 3 med fri sikt ut över golfbanan. Husen närmast skerikevägen saknar penthouse i sitt grundutförande. På samtliga bostadsplan erbjuds alternativa lösningar som tillval, så som förändringar av kökslösning, badrum/tvätt eller att utrusta penthouse som ett kombinerat spa och relax. På entréplanet finner vi kök och vardagsrum samt en stor toalett med dusch. Under trappan upp till nästa plan finns ett mindre förråd. Husens fasader mot gatan är klädda i brunsvart tegel och på baksidan används olika mörka putskulörer för att skapa individualitet. Som kontrast till de mörka färgerna står vit liggande träpanel på penthouse, carport och terrass.